fredag 7. januar 2011

Apple Aperture for kr 439

På Apples splitter nye Mac App Store får du fra i dag av Apple Aperture 3 for 439 kroner! Fryktelig irriterende for alle oss som har betalt det firedobbelte, men en helt uvirkelig bra deal for alle andre.

Jeg har overhodet ingen anelse hvorfor Apple nå selger Aperture for halv pris av halv pris, men noe må ligge bak. Kanskje er det et lokketilbud i forbindelse med åpningen av Mac App Store. Kanskje skrur de prisen opp igjen i morgen, hvem vet?

Dette er et fullblods, profesjonelt bildebehandlingsprogram. Det konkurrerer ikke med Adobe Photoshop, som er beregnet for alle typer grafikere, men med Adobe Lightroom, som lik Aperture er et høyoktant program ment for fotografer.

Meningene har alltid vært delte om hvilket som er best av de to. Saken er at begge er fantastiske, selv om de er svært ulike i oppbygging.

For min egen del har jeg brukt Aperture i årevis som basis for alt som har med lagring og redigering av bilder. Hvorfor ikke Photoshop? Det er lett å svare på. Trenger det ikke. Har Aperture. Programmet gjør ikke alt, men er åpent for en lang rekke plug-ins med spesialfunksjoner. Aperture + gode plug-ins er tøft å matche, til og med for elefanten Photoshop.

439 kroner? Kort og godt latterlig.

For å få tilgang til App Store må du ha siste versjon av Mac OS X, som er 10.6.6. Når du har lastet ned denne versjonen vil du se at ikonet til App Store ligger flørtende og venter på deg på programlinja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails